Sedinta Curtii Constitutionala de examinare a sesizarii Guvernului privind verificarea constitutionalitatii partidului SOR - reluata18Foto2Video© zdg.md

Sedinta Curtii Constitutionala de examinare a sesizarii Guvernului privind verificarea constitutionalitatii partidului SOR - reluata

, 38 știri, 5 vizualizări

UPDATE 10:02 Sedinta s-a inceput.

In noiembrie anul trecut guvernul a depus o sesizare la Curtea Constitutionala cu privire la scoaterea partidului Sor in afara legii. S-a intamplat la cateva saptamani dupa ce Statele Unite au impus sanctiuni impotriva fugarului Sor si a formatiunii pe care o conduce, pentru ca ar apara interesele Moscovei, fiind finantata de apropiati ai Kremlinului. Partidul Sor a declarat ca sesizarea Guvernului este ilegala si a respins acuzatiile. In prezent procuratura anticoruptie are deschis un dosar penal pe faptul finantarii ilegale a formatiunii.

Prima sedinta a avut loc pe 10 mai, dupa opt ore, timp in care au fost inaintate demersuri si recuzari, sedinta de la Curtea Constitutionala, la care s-a examinat sesizarea Guvernului privind scoaterea partidului SOR in afara legii, a fost amanata pentru ziua de 11 mai.

Nici ieri, dupa o noua sedinta de aproape opt ore, magistratii de la Curtea Constitutionala nu au luat o decizie privind scoaterea partidului SOR in afara legii. Avocatul Guvernului a prezentat ieri motivele care au stat la baza sesizarii executivului.