Șeful FBI: Originea Covid este, cel mai probabil, un incident de laborator din China4Foto© realitatea.md

Șeful FBI: Originea Covid este, cel mai probabil, un incident de laborator din China

, 5 știri, 3 vizualizări

FBI a evaluat de ceva timp că originile pandemiei sunt cel mai probabil un potențial incident de laborator din Wuhan”, a declarat Wray pentru Fox News, adăugând că evaluarea s-a bazat pe cercetările efectuate de analiștii agenției, inclusiv oameni de știință, și că „activitatea noastră legată de acest lucru continuă”.

Comentariul public al lui Wray subliniază diviziunea din cadrul comunității de informații din SUA cu privire la originile pandemiei, unele agenții federale, inclusiv FBI și Departamentul Energiei, concluzionând că virusul Covid-19 provine probabil dintr-o scurgere de laborator din China, în timp ce altele au ajuns la concluzia că acesta s-a răspândit mai întâi de la animale infectate la oameni.

Susținerea publică de către Wray a teoriei scurgerii din laborator contravine concluziilor mai multor studii științifice importante, precum și evaluărilor altor agenții de informații americane. Wray nu a explicat care sunt dovezile care au stat la baza concluziei FBI. „Nu există o mulțime de detalii pe care să le pot împărtăși și care nu sunt clasificate”, a spus el.