Șeful Guvernului, Dorin Recean, în vizită la prima fabrică avicolă care a obținut dreptul de a exporta ouă în UE2Foto© gov.md

Șeful Guvernului, Dorin Recean, în vizită la prima fabrică avicolă care a obținut dreptul de a exporta ouă în UE

, 4 știri, 0 vizualizări

Prim-ministrul Dorin Recean a vizitat fabrica avicolă „George Standard”, prima companie din țară care a obținut dreptul de a exporta ouă în Uniunea Europeană. Șeful Guvernului a apreciat că aceasta a reușit să îmbunătățească procesele de producție și să alinieze standardele de producere la cerințele pieței europene, pentru a livra produse avicole de cea mai înaltă calitate.

„Felicit întreaga echipă pentru această reușită importantă. Atât consumatorii din țara noastră, cât și consumatorii europeni vor avea acces la produse alimentare moldovenești calitative. Împreună, reușim să construim Europa aici, la noi acasă”, a afirmat premierul.

În ultimii ani, compania a investit în toate procesele de producere, preluând cele mai noi metode europene de creștere a puilor. De asemenea, a beneficiat de numeroase investiții nerambursabile de la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, reușind să achiziționeze un parc fotovoltaic. Totodată, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului a oferit companiei un echipament de sortare a ouălor.