Serviciul Unite de la Moldtelecom - 14 ani de dezvoltare continuă6Foto© deschide.md

Serviciul Unite de la Moldtelecom - 14 ani de dezvoltare continuă

, 9 știri, 7 vizualizări

Unite este serviciul de telefonie mobilă din Republica Moldova care a cunoscut cea mai rapidă evoluție, care s-a dezvoltat cu forțe proprii, fără investiții și experți din exterior. Este compania care a reușit să unească tot ce e mai bun și să demonstreze că tehnologiile avansate și serviciile de calitate pot fi dezvoltate și pe plan local.

Istoria Unite a început pe 1 martie 2007, atunci când Moldtelecom a lansat propriul serviciu de telefonie mobilă, devenind al treilea operator în acest domeniu în Republica Moldova. Unite a venit cu tehnologii și abordări noi pentru țara noastră, dar și cu cel mai rapid internet pentru acele timpuri - 2,4 Mbps.

Bineînțeles, un adolescent care la 1 martie va împlini 14 ani va considera o astfel de viteză „din era dinozaurilor”, dându-și cu greu seama că cu doar 14 ani în urmă lumea era atât de „arhaică”. Unite a fost însă mereu în pas cu timpul și a avansat extrem de rapid. Astfel, în 2015, a lansat rețeaua mobilă Unité LTE 4G+, cu o viteză de acces la internet mobil de până la 175 Mbps.