Străinii care vor primi refuz de intrare în R. Moldova în perioada 31 mai-2 iunie vor fi cazați într-un centru provizoriu4Foto© realitatea.md

Străinii care vor primi refuz de intrare în R. Moldova în perioada 31 mai-2 iunie vor fi cazați într-un centru provizoriu

, 10 știri, 17 vizualizări

În perioada 31 mai 2023 - 2 iunie 2023, în cadrul Centrului de plasament temporar al străinilor din subordinea Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne va fi amenajat un Centru de cazare provizoriu pentru străinii cărora li s-a refuzat intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Măsura dată va fi aplicată în contextul închiderii spațiului aerian al Republicii Moldova în timpul desfășurării Summitului din 1 iunie, când activitatea operatorilor aerieni din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău va fi sistată, iar părăsirea imediată a punctului de trecere a frontierei nu va fi posibilă. Astfel, străinii cărora nu le-a fost permisă, din varii motive, intrarea în Republica Moldova vor fi transferați și plasați la Centrul de cazare provizoriu.

Transportarea persoanelor către Centru va fi asigurată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Cheltuielile pentru hrană și asistență medicală, suportate de către Centru, vor fi asigurate de către Inspectoratul General pentru Migrație, cu excepția cazurilor în care persoanele au interdicție de intrare în Republica Moldova. Cheltuielile de cazare pentru aceste persoane vor fi suportate de operatorul aerian care i-a asigurat transportul.