Subiectul privind rolul Rusiei în escaladarea tensiunilor în Republica Moldova, pe agenda Sesiunii de primăvară a APCE4Foto© realitatea.md

Subiectul privind rolul Rusiei în escaladarea tensiunilor în Republica Moldova, pe agenda Sesiunii de primăvară a APCE

, 8 știri, 3 vizualizări

Subiectul privind rolul Rusiei în escaladarea tensiunilor în Republica Moldova urmează a fi dezbătut la Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Dezbaterea de actualitate va avea loc luni, 24 aprilie. La discuții vor participa deputații Ion Groza, șeful delegației naționale la APCE, Mihail Popșoi, vicepreședintele Parlamentului și Natalia Davidovici, transmite Serviciul de presă al Parlamentului.

Pe ordinea de zi a sesiunii APCE se mai regăsește o dezbatere despre situația cetățenilor ucraineni, inclusiv copii, strămutați forțat în Federația Rusă sau pe teritoriul Ucrainei aflat sub controlul Federației Ruse. La discuții va participa online și prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska.

Agenda Sesiunii de primăvară a APCE mai include discuții despre strategiile politice de prevenire și pregătire pentru dezastre naturale și înfruntarea consecințelor acestora, precum și despre protejarea democrației, a drepturilor și a mediului în comerțul internațional. De asemenea, participanții se vor referi la implementarea hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului, a prevederilor Convenției Europene a Drepturilor Omului și a constituțiilor naționale. Un alt subiect care se regăsește în agendă este tineretul și mass-media.