Tariful la gazele naturale ar putea scădea sub 10 lei, estimează ministrul Energiei2Foto© ziarulnational.md

Tariful la gazele naturale ar putea scădea sub 10 lei, estimează ministrul Energiei

, 5 știri, 9 vizualizări

Până la sfârșitul acestui an, tariful la gazele naturale pentru consumatorii casnici ar putea scădea sub 10 lei. Estimarea a fost făcută de ministrul Energiei, Victor Parlicov, care a precizat că micșorarea prețurilor depinde de mai mulți factori, iar decizia finală este luată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, transmite moldpres.md

„Eu cred că vedeți ce se întâmplă pe piețele internaționale. Pe măsură ce, dacă se vor menține prețurile tot la nivelul ăsta, noi avem toate șansele ca înspre sfârșitul anului ori să facem stocuri, ori să procurăm gaze la contracte futures și să avem un preț relativ bun pe perioada rece, ceea ce ne-ar permite o reducere în continuare a tarifelor.

Eu nu vreau acum să intru în zona de responsabilitate a ANRE, însă, treptat-treptat, valul ăsta de prețuri care a fost, panica asta care a fost pe piețele internaționale, treptat-treptat se calmează, intrăm într-o normalitate și eu cred că în acest an vom reveni la un status-quo, să spunem așa, cum eram deprinși anterior”, a spus Victor Parlicov la o emisiune televizată.