Tauber a ajuns pe banca acuzaților pentru amestecul în înfăptuirea justiției3Foto© realitatea.md

Tauber a ajuns pe banca acuzaților pentru amestecul în înfăptuirea justiției

, 10 știri, 11 vizualizări

Procuratura Anticorupție informează că a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond cauza penală de învinuire a deputatului Marina Tauber, pe faptul săvârșirii infracțiunii amestecul în înfăptuirea justiției. Marina Tauber riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de până la 4 ani sau amendă de până la 47 500 de lei.

Cauza penală a fost pornită la 2 mai 2023, de către procurorul general interimar, în baza unei sesizări de la Procuraturii Anticorupție.

Potrivit materialelor, la 12 aprilie 2023, Marina Tauber, „folosindu-se de situația de serviciu, urmărind scopul împiedicării examinării cauzei penale de învinuire a lui Ilan Șor de comiterea infracțiunilor de escrocherie și spălare de bani, și pronunțării unei hotărâri judecătorești ilegale, a comis amestecul în judecarea cauzei în ordine de apel la Curtea de Apel Chișinău, manifestat sub forma unor intimidări și ofense ce lezează onoarea și demnitatea judecătorilor ce făceau parte din completul de judecată și a procurorului ce reprezenta acuzarea de stat”.