Trei acte false, depistate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore4Foto© zdg.md

Trei acte false, depistate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore

, 8 știri, 5 vizualizări

Trei acte oficiale falsificate au fost depistate de polițiștii de frontieră în ultimele 24 de ore. Este vorba despre două permise de conducere și un permis de ședere depistate la 3 cetățeni străini.

Două permise de conducere cu semne clare de falsificare au fost ridicate în punctele de trecere a frontierei Tudora și Palanca. Într-un caz, cetățeanul Kazahstanului de 36 de ani ar fi cunoscut despre falsul depistat, însă și-a încercat norocul. Cel de-al doilea șofer,  cetățean al Ucrainei de 33 de ani, a declarat că obținuse permisul legal, fiind uimit la anunțul despre fals în acte. Astfel, ambelor persoane nu li s-a permis continuarea călătoriei în calitate de șoferi.

Cel de al treilea caz a avut loc la Aeroportul Internațional Chișinău. Polițiștii de frontieră au refuzat intrarea în Republica Moldova unui cetățean al Turciei, care deținea permis de ședere falsificat. Actul cu pricina ar fi fost emis de autoritățile din Marea Britanie. Persoana s-a prezentat printre pasagerii rutei „Istanbul-Chișinău” și cu următoarea cursă a fost returnată către țara de pornire.