Un afacerist moldovean din Islanda, șantajat ca-n anii ’90 de doi indivizi din Sângerei6Foto1Video© timpul.md

Un afacerist moldovean din Islanda, șantajat ca-n anii ’90 de doi indivizi din Sângerei

, 10 știri, 35 vizualizări

Ofițerii Direcției pentru combaterea criminalității organizate și Direcției urmărire penală a INI sub conducerea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS)  anunță reținerea a doi bărbați din Sîngerei pentru șantajarea unui cetățean care avea o afacere în Islanda, în domeniul construcției.

Drept motiv, aceștia au apelat la concepte ilegale din anii ’90 – obligația dedicării dividendelor neoficiale de către victime în bugetul comun al organizațiilor criminale, pentru o așa-zisă „protecție” autoimpusă. Mai exact, cei doi bănuiți au pretins 1000 euro pe lună, atunci când au comunicat cu acesta, la sosirea lui acasă, la Sîngerei.

După ce au primit suma inițială, în aprilie 2023, aceștia și-au continuat șantajul, inclusiv atunci când acesta era în Islanda. La revenirea lui în Moldova, în luna mai, atunci când le-a refuzat repetat îndeplinirea obligației ilegale impuse, aceștia au aplicat și violența fizică față de acesta, chiar în fața casei acestuia.