Un bărbat s-a înecat în lacul de la Valea Trandafirilor: Corpul neînsuflețit al acestuia, depistat de scafandrieri, după ore de căutări2Foto© realitatea.md

Un bărbat s-a înecat în lacul de la Valea Trandafirilor: Corpul neînsuflețit al acestuia, depistat de scafandrieri, după ore de căutări

, 7 știri, 12 vizualizări

Cadavrul bărbatului de 31 de ani care s-a înecat în seara zilei de 22 iunie, în lacul din Parcul Valea Trandafirilor din capitală, a fost găsit și extras la mal de către scafandrieri, anunță reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a MAI (IGSU). Potrivit comunicatului de presă, acesta și-a pierdut viața „în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului”.

Ajunși, aceștia au început lucrările de căutare subacvatică, însă persoana nu a fost de găsit. Astfel, către dimineața zilei de 23 iunie scafandrierii au continuat lucrările de căutare.

În acest context, IGSU atenționează repetat cetățenii despre riscul nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. Salvatorii îndeamnă oamenii să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare. Specialiștii îndeamnă populația să evite scăldatul pe timp de noapte, dar și în urma consumului băuturilor alcoolice.