Un grup de deputați va participa, la Bruxelles, la sesiunea ordinară a Adunării Parlamentare EURONEST2Foto© realitatea.md

Un grup de deputați va participa, la Bruxelles, la sesiunea ordinară a Adunării Parlamentare EURONEST

, 5 știri, 7 vizualizări

Cea de-a XI-a sesiune ordinară a AP EURONEST se va desfășura în perioada 19-20 martie, la Bruxelles. În prima zi, sînt planificate ședințele comisiilor AP EURONEST: Comisia politică externă, drepturile omului și democrație; Comisia integrare economică, Comisia aproximare juridică și convergență în politicile Uniunii Europene; Comisia securitate energetică; Comisia pentru afaceri sociale, educație, cultură și societate civilă. Tot pe data de 19 martie vor avea loc discuții în cadrul grupului de lucru privind acordurile de asociere, precum și întîlniri informale cu familiile politice.

Inaugurarea celei de-a XI-a sesiuni ordinare a AP EURONEST va avea loc miercuri, 20 martie. Ordinea de zi conține dezbateri despre sprijinul acordat de Uniunea Europeană Ucrainei, perspectivele de extindere a UE, precum și impactul acestor perspective asupra Parteneriatului estic.

Adunarea Parlamentară EURONEST a fost înființată pe 3 mai 2011 la Bruxelles, cînd președinții parlamentelor din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Uniunea Europeană au semnat Actul Constitutiv al Adunării. Misiunea Adunării Parlamentare EURONEST este de a promova condițiile necesare accelerării asocierii politice și integrării economice între UE și partenerii est-europeni, precum și consolidarea cooperării cu UE. Adunarea multilaterală contribuie la consolidarea, dezvoltarea și creșterea vizibilității Parteneriatului estic.