Un grup de medici de la Institutul Oncologic au fost demiși din funcție, după perchezițiile din iulie 20233Foto© timpul.md

Un grup de medici de la Institutul Oncologic au fost demiși din funcție, după perchezițiile din iulie 2023

, 6 știri, 24 vizualizări

Mai mulți medici de la Institutul Oncologic din Chișinău au fost eliberați din funcție, în urma perchezițiilor din cadrul instituției medicale din luna iulie 2023. Mai exact, aceștia cereau și acceptau remunerații ilicite de la pacienți pentru prestarea serviciilor medicale. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

„Dacă vă mai aduceți aminte, paisprezece percheziții au fost desfășurate de către ofițerii CNA și procurorii PA la Institutul Oncologic în iulie 2023, în cadrul unui dosar de corupere pasivă și activă, în care mai mulți medici, unii cu funcție de conducere erau bănuiți de pretinderea și acceptarea remunerațiilor ilicite de la pacienți pentru prestarea serviciilor medicale (intervenții chirurgicale, consultări și investigații fără rând), care trebuiau acordate gratuit”, a transmis ministra Sănătății.

În urma perchezițiilor efecutate de ofițerii CNA, la domiciliile, birourile și automobilele bănuiților au fost ridicate mijloace bănești în lei și diferită valută și registre de evidență a persoanelor care au beneficiat de asistență medicală. Angajații au fost cercetați în stare de libertate.