Un minor de 15 ani din raionul Căușeni a fost sechestrat și maltratat de miliția regimului de la Tiraspol6Foto1Video© zdg.md

Un minor de 15 ani din raionul Căușeni a fost sechestrat și maltratat de miliția regimului de la Tiraspol

, 8 știri, 16 vizualizări

Un minor de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, a fost sechestrat și maltratat de miliția regimului de la Tiraspol. Jurnaliștii de la portalul ”Zona de Securitate” au obținut imagini, în care se vede cum băiatul este urcat forțat într-o mașină a miliției din orașul Tighina. Totul s-a întâmplat vineri, 20 ianuarie, în jurul orei 16:00. Minorul s-a ales cu multiple traumatisme.

Adolescentul se îndrepta spre casă după antrenament la o sală de sport din Tighina, la câteva minute distanță de satul Hagimus. Potrivit mamei băiatului, la ieșire, fiul său ar fi fost luat la întrebări de către mai multe persoane în civil, ce aveau un comportament agresiv și au încercat să-l rețină. Apoi, împreună cu milițienii, aceștia l-au urcat forțat într-un microbuz cu simbolurile miliției transnistrene, punându-i cătușele. Prietenii băiatului au reușit să filmeze reținerea.

Mama minorului a declarat pentru portalul ”Zona de Securitate” că fiul ei a stat reținut mai bine de două ore fără ai fi prezentată vreo învinuire. Imediat ce au ajuns acasă, a fost chemată ambulanța, iar minorul a fost dus la Unitatea Primiri Urgențe din Căușeni.