Un nou contingent al Armatei Naționale pleacă în misiunea de menținere a păcii din Kosovo5Foto© realitatea.md

Un nou contingent al Armatei Naționale pleacă în misiunea de menținere a păcii din Kosovo

, 8 știri, 4 vizualizări

Armata Națională a detașat joi cel de-al 19-lea contingent de militari în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo. La ceremonia desfășurată cu acest prilej au participat conducerea Ministerului Apărării și Marelui Stat Major, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat pentru Republica Moldova, militari și rudele acestora, transmite MOLDPRES.

”Timp de șase luni veți executa diferite misiuni într-un teatru de operațiuni internațional. Nu va fi ușor, pentru că veți opera într-un mediu nou, dar știu că aveți pregătirea necesară pentru a îndeplini la cel mai înalt nivel sarcinile stabilite. Nu uitați că voi sunteți ambasadorii țării noastre în misiunea KFOR. Reușitele voastre acolo, în Kosovo, sunt reușitele Armatei Naționale și ale Moldovei”, a declarat la eveniment ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

La rândul său, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent Logsdon, a relevat că „este o onoare să urez succes acestor soldați în viitoarea lor dislocare în cadrul celui de-al 19-a contingent al Republicii Moldova în KFOR, o importantă operațiune de menținere a păcii în Kosovo. Contribuția la securitatea internațională este o datorie nobilă, iar Statele Unite sunt mândre să fie un partener continuu alături de dumneavoastră în acest efort”.