Un nou serviciu a fost creat în cadrul Ministerului Muncii pentru a reangaja asistenții personali din Chișinău care au fost concediați3Foto1Video© gov.md

Un nou serviciu a fost creat în cadrul Ministerului Muncii pentru a reangaja asistenții personali din Chișinău care au fost concediați

, 5 știri, 6 vizualizări

Potrivit ministrului, crearea serviciului este o soluție la „criza provocată de incompetența și indiferența municipalității”. „Constatăm că primarul Ceban a demis aproximativ 650 de asistenți personali și într-un mod abuziv a redus norma de salarizare, a redus propriu-zis salariul pentru 550 de asistenți personali din municipiul Chișinău. vorbim de aproximativ 1200 de asistenți personali, pentru care drepturile de bază au fost încălcate în mod brutal”, susține Alexei Buzu.

Ministrul a precizat că, începând cu ziua de ieri, au fost executate plăți compensatorii pentru 1200 de asistenții personali din Chișinău. Astfel, aceștia urmează să ridice în două săptămâni plăți unice în mărime de 5 mii de lei. Plăți similare vor fi acordate și în luna aprilie, iar din mai aceștia vor fi angajați. „În continuare vom insista ca dreptatea pentru aceste persoane să fie realizată.

Ne vom adresa în instanța de judecată și în toate instanțele competente să clarifice acest lucru, pentru că ceea ce a făcut primarul Ceban este un precedent extrem de periculos și injust față de cele mai vulnerabile persoane”, a spus ministrul protecției sociale.