Valabilitatea permiselor de conducere pentru începători ar putea fi de doar doi ani3Foto1Video© realitatea.md

Valabilitatea permiselor de conducere pentru începători ar putea fi de doar doi ani

, 4 știri, 7 vizualizări

Agenția Servicii Publice (ASP) din Republica Moldova a propus o schimbare importantă în valabilitatea permiselor de conducere pentru șoferii începători. Conform declarațiilor lui Iurie Cristea, șef-adjunct al ASP, se ia în considerare scurtarea perioadei de valabilitate inițială a permiselor de conducere pentru această categorie de conducători auto.

Conform propunerii, permisele de conducere pentru șoferii începători vor fi eliberate inițial cu o valabilitate de doar doi ani. Pe parcursul acestei perioade, noul șofer va fi supus unui test de conduită și va trebui să demonstreze respectarea regulilor de circulație. Dacă acesta nu comite nicio încălcare gravă a legilor rutiere în timpul celor doi ani, permisul i se va prelungi automat pentru o perioadă de 10 ani.

Această propunere are ca scop asigurarea unei perioade de probă pentru șoferii începători, în timpul căreia aceștia pot acumula experiență și înțelege mai bine responsabilitățile care vin odată cu conducerea unui vehicul. De asemenea, aceasta ar putea contribui la reducerea incidentelor rutiere și îmbunătățirea siguranței pe șosele, scrie Bani.md.