Veronica Bradăuțanu a plecat din funcția de consilier al Maiei Sandu în domeniul justiției8Foto1Video© realitatea.md

Veronica Bradăuțanu a plecat din funcția de consilier al Maiei Sandu în domeniul justiției

, 18 știri, 11 vizualizări

Maia Sandu a rămas fără consilier prezidențial în domeniul justiției. Decret privind eliberarea Veronicăi Bradăuțanu a fost semnat luni, 14 august.

De menționat că Brădăuțanu a deținut funcția de consilier din februarie 2023.

Veronica Bradăuțanu a fost în perioada 2022-2023 consilieră a Ministrului Justiției, totodată activând pentru o perioadă în calitate de Președintă a Colegiului Disciplinar al Executorilor Judecătorești și membră a Colegiului de Autorizare și Disciplină a Administratorilor Autorizați. Din 2005 și până 2010 a activat în calitate de juristă la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), oficiul din Londra, unde a revenit în 2017-2021 în funcția de juristă principală.

Între anii 2010-2017 a activat ca expertă în reforme în drept comercial și civil și a oferit expertiză pentru Uniunea Europeană, Banca Mondială și Corporația Financiară Internațională (IFC). Veronica Bradăuțanu are o licență în drept, de la Universitatea de Stat din Moldova și un master în drept, de la Universitatea din Connecticut, SUA, totodată fiind și avocată calificată în statul New York.