Vicepremierul Mihai Popșoi, în discuții cu ministrul afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos4Foto© gov.md

Vicepremierul Mihai Popșoi, în discuții cu ministrul afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos

, 7 știri, 3 vizualizări

Vicepremierul Mihai Popșoi a avut astăzi, 15 mai, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos, Hanke Bruins Slot. În cadrul acesteia, oficialii au discutat despre oportunitățile de consolidare a relațiilor bilaterale și despre forumul investițional, care se va desfășura în luna iunie, în cadrul evenimentului cultural „Zilele Moldovei în Regatul Țărilor de Jos”.

„Am mulțumit pentru susținerea acordată de Țările de Jos în parcursul european al Republicii Moldova și pentru suportul în implementarea reformelor, care vizează justiția, lupta împotriva corupției, precum și consolidarea securității cibernetice. Omologul meu olandez, Hanke Bruins Slot, a menționat că, Regatul Țărilor de Jos va sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova.

Am abordat și aspecte legate de securitatea din regiune și combaterea atacurilor hibride ale Federației Ruse. În acest context, am reiterat importanța consolidării stabilității în regiune, precum și angajamentul nostru pentru sprijinirea Ucrainei, în lupta pentru suveranitate și integritate teritorială”, a declarat oficialul moldovean.