Vicepremierul Oleg Serebrian: Nu există niciun plan de sugrumare militară sau de alt fel a regiunii transnistrene3Foto© zdg.md

Vicepremierul Oleg Serebrian: Nu există niciun plan de sugrumare militară sau de alt fel a regiunii transnistrene

, 5 știri, 8 vizualizări

Oleg Serebrian, vicepremierul pentru Reintegrare, a avut astăzi o întrevedere cu Păun Rohovei, Ambasador cu Misiuni Speciale al Ucrainei responsabil de dosarul transnistrean, iar după aceasta, cei doi au susținut un briefing, informează CURENTUL.

Oleg Serebrian  a spus că, în cadrul întrevederii au fost discutate mai multe subiecte, precum situația dosarului transnistrean, stagnarea procesului de negocieri între Chișinău și Tiraspol, provocările Tiraspolului, încercarea Tiraspolului să demonstreze că Ucraina și Republica Moldova ar planifica o acțiune împotriva regiunii.

„Vă asigur că nu există niciun plan de sugrumare militară sau de alt fel a regiunii transnistrene. Unica soluție este reintegrarea plenară a regiunii în Republica Moldova. Dorim doar aducerea graduală a acesteia în câmpul legal. Soluționarea conflictului se va face doar pe cale pașnică și a dialogului”, a subliniat vicepremierul.