Virginia Moraru o va înlocui pe Tatiana Răducanu în cadrul Comisiei de evaluare externă a procurorilor6Foto© realitatea.md

Virginia Moraru o va înlocui pe Tatiana Răducanu în cadrul Comisiei de evaluare externă a procurorilor

, 13 știri, 5 vizualizări

Virginia Moraru a fost numită în funcția de membră a Comisiei de evaluare externă a procurorilor. Proiectul de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 63 de deputați în cadrul ședinței plenare din 30 mai.

Moraru este licențiată în drept și are diplomă de magistru, la fel, în drept. Potrivit comunicatului emis de legislativ, până în prezent aceasta a deținut funcția de consilier juridic superior în cadrul Secretariatului Comisiei de evaluare a procurorilor. De asemenea, în perioada iulie 2022 – iulie 2023, Virginia Moraru a ocupat funcția de analist juridic superior în cadrul Secretariatului Comisiei Pre-Vetting. Anterior, a fost angajata Centrului Național Anticorupție și lector universitar.

Comisia de evaluare externă a procurorilor este constituită din șase membri, numiți cu votul a 3/5 din numărul deputaților aleși. Trei candidaturi sunt propuse de partenerii de dezvoltare, iar restul – de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției.