Vladimir Cuc va deveni noul ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană2Foto1Video© zdg.md

Vladimir Cuc va deveni noul ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană

, 6 știri, 2 vizualizări

Vladimir Cuc va fi numit ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană și, concomitent, în calitate de reprezentant permanent al țării noastre pe lângă Oficiul ONU la Geneva. La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru candidatura agreată.

Vladimir Cuc este licențiat în relații internaționale și are diplomă de master în același domeniu. Și-a început cariera la Ministerul Afacerilor Externe în 2004, unde a activat în mai multe subdiviziuni și a fost responsabil de diverse domenii: cooperarea cu OSCE, dialogul politic UE – Republica Moldova, Parteneriatul Estic. Din anul 2021 până în prezent, este secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcția de ambasador sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.