Ziua de 2 octombrie – declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Ion Druță24Foto4Video© realitatea.md

Ziua de 2 octombrie – declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Ion Druță

, 41 știri, 8 vizualizări

„În semn de profundă tristețe cauzată de decesul prozatorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță, scriitor care a contribuit esențial la dezvoltarea literaturii, artei și culturii naționale, Președinta Maia Sandu a semnat un decret privind declararea zilei de 2 octombrie 2023 zi de doliu național. La ora 12.00, se va cinsti memoria scriitorului Ion Druță, prin păstrarea unui moment de reculegere.

În această zi, în toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, va fi arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova. Autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să țină cont de specificul zilei la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

În ziua de 2 octombrie 2023, furnizorul public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova” va difuza programe din arhiva companiei realizate în baza operelor scriitorului Ion Druță”, se arată în mesajul Președinției.