Ziua națională a lecturii este marcată pe 14 februarie, de ziua de naștere a marelui poet Grigore Vieru5Foto1Video© timpul.md

Ziua națională a lecturii este marcată pe 14 februarie, de ziua de naștere a marelui poet Grigore Vieru

, 11 știri, 7 vizualizări

Ziua națională a lecturii este marcată pentru prima dată în R. Moldova, în acest an pe 14 februarie, de ziua de naștere a marelui poet Grigore Vieru. Cu această ocazie se organizează campania națională de lectură, pe întreg teritoriul R. Moldova, care prevede „evenimente importante” atât în această săptămână, cât și pe durata întregului an, informează reprezentanții Ministerului Culturii.

Uniunea Editorilor împreună cu Uniunea Scriitorilor au pregătit lecturi publice, prezentări de carte, întâlniri cu cititori de toate vârstele, cu participarea personalităților de primă valoare scriitoricească de pe ambele maluri ale Prutului, iar Muzeul Național al Literaturii Române, sub înaltul patronaj al președintei Maia Sandu lansează Proiectului Național de Promovare a Lecturii: Cartea Deschisă.

„Vrem, în și prin această zi, să sporim pofta națională pentru citit.

Astăzi, în ziua în care, acum 88 de ani, s-a născut marele nostru poet Grigore Vieru, pentru prima oară în R. Moldova, vom marca  Ziua Națională a Lecturii. A avea o zi dedicată lecturii nicidecum nu înseamnă că trebuie să citim o dată pe an. Curiozitatea care duce spre cunoaștere este una din necesitățile creierului uman, iar lectura este pentru creier la fel cum e aratul și semănatul pentru sol. Un sol bine prelucrat va da roadele așteptate. O minte bine afânată cu lecturi nu se va împotmoli niciodată.