750 de euro în schimbul unui permis de conducere. Un bărbat din Chișinău, reținut pentru trafic de influență5Foto© deschide.md

750 de euro în schimbul unui permis de conducere. Un bărbat din Chișinău, reținut pentru trafic de influență

, 9 știri, 3 vizualizări

Un bărbat din Chișinău a fost reținut de ofițerii DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție, după ce ar fi pretins și primit 750 de euro mită, ca să elibereze mai ușor un permis de conducere, transmite CURENTUL.

Potrivit datelor anchetei, acesta ar fi dat asigurari denunțătorului că poate influența membrii comisiei de examene din cadrul Secției Înregistrare Transport și Calificare a Conducătorilor Auto Cahul a Agenției Servicii Publice să acorde note de promovare a probelor scrise și practice și că-i poate determina să elibereze ulterior permisul auto. Bărbatul ar fi acționat coordonat cu alți doi tineri din anturajul său, care sunt acum banuiți de complicitate la infracțiune.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru trafic de influență. Suma pretinsă de 750 de euro a fost transmisă sub controlul organului de urmărire penală al CNA, iar pentru a fortifica probatoriul, ofițerii anticorupție au descins cu percheziții la domiciliile celor trei bănuiți. În consecință, au fost ridicate dispozitivele de pe care au fost purtate discuții telefonice despre „aranjarea” eliberării permisului de conducere. DGT Sud a CNA desfășoară în continuare acțiuni de documentare a cazului sub toate aspectele.