8 partide politice nu au prezentat rapoartele financiare pentru anul 2021 și vor fi sancționate3Foto© curentul.md

8 partide politice nu au prezentat rapoartele financiare pentru anul 2021 și vor fi sancționate

, 7 știri, 4 vizualizări

La fel, CEC a constatat că 9 partide politice, deși au prezentat în termen rapoartele, nu au respectat obligația de a prezenta rapoartele financiare, în ambele modalități prevăzute de lege, atît pe suport de hîrtie, cît și pe suport electronic. CEC a obligat aceste partide politice să înlăture, în termen de 5 zile, neconformitatea și să prezinte versiunea lipsă a raportului privind gestiunea financiară adică pe suport de hîrtie sau electronic prin SSI „Control Financiar”.

În același context, alte 8 formațiuni politice nu au prezentat rapoartele financiare sub nicio formă: Partidul Social Democrat, Partidul Politic NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ, Partidul „Moldova Unită – Eдиная Молдова”, Partidul Acțiunea Democratică, Partidul Politic Partidul „RENAȘTERE”, Partidul Politic „Partidul Societății Progresiste”, Partidul Politic Moldovenesc „Ai Noștri” și Partidul Politic „Partidul Progresului Național”. Și în aceste cazuri, în termen de 5 zile, entitățile politice au fost obligate să prezinte rapoartele financiare.

Potrivit hotărîrii CEC, a fost dispusă inițierea procesului contravențional în privința persoanelor cu funcție de răspundere din cadrul partidelor politice care nu au prezentat rapoartele financiare sub nicio formă sau nu au respectat obligația de a le prezenta atît pe suport de hîrtie, cît și suport electronic. Președintele Comisiei Electorale Centrale va cita persoanele cu funcție de răspundere din cadrul acestor partide pentru examinarea faptelor și, după caz, întocmirea proceselor-verbale cu privire la contravenție.