A 85-a zi de război în Ucraina. Autoritățile ucrainene anunță că 237 de copii au murit și 427 au fost răniți de la începutul războiului3Foto© zdg.md

A 85-a zi de război în Ucraina. Autoritățile ucrainene anunță că 237 de copii au murit și 427 au fost răniți de la începutul războiului

, 9 știri, 9 vizualizări

Vineri, 20 mai, este a 86-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă să bombardeze regiunile de est ale Ucrainei. Șeful Administrației Militare Regionale din Harkov, Oleg Sinegubov, a raportat cinci răniți și un mort în urma bombardamentelor asupra regiunii Harkov și a regiunii, iar șeful Administrației Militare Regionale din Donețk, Pavel Kirilenko, a anunțat că cinci persoane au fost ucise în regiune: două în Bahmut, câte unul în Krasnohorivka, Avdeevka și Krestishche.

După ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat, pe 24 februarie, o „operațiune militară specială” în Ucraina, transformată mai apoi într-o „operațiune de demilitarizare și denazificare” sau „operațiune de eliberare a Donbasului”, mai multe orașe au fost distruse de rachetele rusești, iar mii de oameni au fost nevoiți să fugă din calea războiului.

Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.