Acord moldo-român, semnat la Parlament2Foto1Video© tribuna.md

Acord moldo-român, semnat la Parlament

, 5 știri, 2 vizualizări

Reuniunea celor două comisii s-a soldat cu semnarea unui Acord între părți care prevede acțiuni de colaborare, schimb de experiență în domeniul ajustării legislației pe calea aderării și absorbției de fonduri europene, a declarat președinta Comisiei pentru Administrație și amenajarea teritoriului din Parlamentul României, Simona Bucura-Oprescu.

”Experiența pe care România deja a dobândit-o atât în procesul de aderare, cât și în procesul de legiferare pentru pregătirea aderării, dar și în procesul de integrare și implementare a fondurilor europene, cu siguranță reprezintă o temă importantă pentru Comisia pentru Administrație din Rep. Moldova și un rezervor important de informații și idei.

Ne dorim, ca datorită cooperării și Acordului pe care le-am semnat astăzi la Chișinău să reușim să avem legi de o mai bună calitate, să învățăm unii de la ceilalți, dar mai ales cetățenii din cele două țări surori să fie beneficiari ai unor servicii publice de o mai bună calitate care pleacă, firește, dintr-o legislație coerentă și făcută de profesioniști”