Afacere cu „lemne de foc” din penitenciar. Un deținut, condamnat pentru escrocherie2Foto© unimedia.info

Afacere cu „lemne de foc” din penitenciar. Un deținut, condamnat pentru escrocherie

, 5 știri, 5 vizualizări

Mai multe persoane din diferite raioane ale țării au devenit victime ale unui bărbat care-și ispășea la penitenciarul din Brănești pedeapsa pentru pentru viol, tâlhărie și pungășie. Acesta a anunțat pe o rețea de socializare că oferă lemne de foc la preț redus, iar cetățenii care au vrut să profite de „ofertă”, l-au contactat pentru a conveni asupra detaliilor. Acesta comunica cu doritorii pe aplicația „Whatsapp”, precizează Procuratura.

Potrivit datelor din dosar, de la finele anului 2021 până în primăvara lui 2022, aflându-se în detenție, bărbatul a pus la cale o schemă de comercializare a lemnelor pentru foc, în unele cazuri le propunea clienților prețuri cu 250 lei mai ieftin decât cel de pe piață, pentru un metru cub de lemne. Prin urmare, anunțul atractiv a fost momeala potrivită pentru nouă clienți. Aceștia au transferat prin bancă, bancomate, aplicații telefonice între 2800 și 5000 lei, dar la scurt timp și-au dat seama că au fost înșelați, întrucât au rămas și fără plata făcută în avans, și fără lemne.

Potrivit declarațiilor celor nouă victime, bărbatul inspira încredere, fiindcă avea o voce calmă, iar la solicitare, acesta le prezenta și fotografii ale buletinelor de identitate și permiselor de conducere, care, precum s-a stabilit ulterior, de fapt aparțineau altor persoane, care le pierduseră și deja foloseau altele noi.