Agricultorii au pichetat sediul Ministerului Agriculturii. Ce i-a nemulțumit3Foto© unimedia.info

Agricultorii au pichetat sediul Ministerului Agriculturii. Ce i-a nemulțumit

, 4 știri, 7 vizualizări

„Acțiunile și măsurile întreprinse de autorități pînă în prezent nu corespund realităților și situației în care s-a pomenit sectorul agricol în ansamblu. Se solicită agricultorilor un mecanism destul de anevoios pentru a accesa și a solicita acest ajutor”, a spus Vasile Mîrzenco, directorul executiv al Federației Fermierilor.

„Juridic nu trebuie de prezentat extrase. De unde a apărut această cerință? Iată ei zic de recomandările Curții de Conturi. Am citit foarte atent acest document. Este „fault” cei ce afirmă cei de la AIPA. Da, ei recomandă ca documentele să fie confirmative pentru numerele cadastrale, dar nu este indicat că trebuie să fie anume extrase, nu este indicat că trebuie să fie pe fiecare parcelă, cu numele fiecărui proprietar, asta au născocit cei de la AIPA”, a declarat Alexandru Slusari, directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a explicat că milioanele de lei alocați fermierilor trebuie să fie repartizate transparent. Mai mult, doar 5% din agricultori vor fi verificați dacă dețin în proprietate sau în arendă o anumită suprafață de teren.