Alexei Navalnîi a fost arestat pentru a 12-a oară2Foto© tv8.md

Alexei Navalnîi a fost arestat pentru a 12-a oară

, 4 știri, 6 vizualizări

Un tribunal din Moscova a decis arestarea pe 10 zile a lui Alexei Navalnîi, lider al opozitiei ruse și șeful Fondului de Lupta Anticorupție, despre care procurorii rusi sustin ca este vinovat de încălcarea repetată a legii privind organizarea și participarea la evenimente publice.

Potrivit procuraturii, pe 12 iunie, în timpul unui miting în sprijinul jurnalistului Meduza Ivan Golunov, caruia politia i-a inscenat un dosar penal, Navalnîi ar fi participat la blocarea unor străzi și, de asemenea, a strigat sloganuri politice.

În același caz, săptămâna trecută, instanța a returnat dosarul lui Navalnîi departamentului de poliție „pentru a elimina deficiențele care îi împiedică instrumentarea sa”. Potrivit lui Navalnîi, la audierile de ieri din fata judecatorului, ca dovadă a vinovăției sale, poliția a furnizat fotografii și o înregistrare video în care Navalnîi era absent. Totodata, politistii au prezentat un raport potrivit căruia inculpatul a blocat o strada, desi acesta nu a fost vazut deloc pe acea strada.