Anchetă la Teleradio-Moldova, după ce directorul general a constatat nereguli3Foto© noi.md

Anchetă la Teleradio-Moldova, după ce directorul general a constatat nereguli

, 6 știri, 8 vizualizări

Directorul general al Teleradio-Moldova, Vlad Țurcanu, a venit cu un mesaj pe Facebook, în care a ținut să scoată în evidență discrepanța dintre voturi. Atît juriul, cît și publicul au acordat punctaj maxim (12 puncte) Ucrainei, însă coborînd mai jos, preferințele publicului și juriul diferă vizibil. Dacă publicul din Republica Moldova a oferit României 10 puncte, juriul de specialiști din țară nu a acordat reprezentantului României, WRS, nici măcar un punct.

„Atitudinea juriului moldovean față de prestația artiștilor români pe scena concursului Eurovision nu este totuna cu atitudinea Republicii Moldova față de România. După cum se vede din statistica oferită de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, publicul telespectator din Republica Moldova a optat preponderent pentru, în ordine explicabilă prin suferințele prin care trece vecinul din est, Ucraina și România.

Rămîne să înțelegem pe parcurs ce standarde înalte (atît de înalte încît sînt deocamdată inaccesibile publicului cu care se găsește în disonanță) a avut juriul moldovean în opțiunile sale, în componența: Ilona Stepan, Adriano Marian, Cristina Scarlat, Eugen Doibani și Radmila Popovici”, a scris duminică pe Facebook Vlad Turcanu, directorul general al Teleradio-Moldova.