ANSP atenționează despre riscul aparițiilor unor boli precum holera și febră tifoidă ca urmarea a distrugerii barajului din Novaia Kahovka7Foto© deschide.md

ANSP atenționează despre riscul aparițiilor unor boli precum holera și febră tifoidă ca urmarea a distrugerii barajului din Novaia Kahovka

, 10 știri, 2 vizualizări

Agenția Națională pentru Sănătate Publică atenționează populația despre riscul de apariție a cazurilor de holeră și altor boli diareice acute și anunță că monitorizează continuu situația epidemiologică care a fost creată ca urmare a distrugerii barajului de acumulare a apei de la Nova Kahovka, de pe râul Nipru, Ucraina.

"Ca urmare a inundațiilor în anumite regiuni ale țării vecine Ucraina există un risc semnificativ de apariție a maladiilor transmise prin apă, cum ar fi holera, febra tifoidă și boli transmise de rozătoare: leptospiroza și tularemia. Conform ultimilor informații, până în prezent în Ucraina nu a fost înregistrat niciun caz de holeră. ", precizează ANSP.

Holera este o boală infecțioasă acută din grupul infecțiilor intestinale, provocată de vibrioni (clasic, El-Tor, non-O139), care pătrund în organismul uman prin tractul digestiv, manifestându-se clinic prin simptome de deshidratare, crampe sau convulsii musculare, diaree și vome repetate, ce duc la dereglări circulatorii și ale metabolismului hidrosalin.