APP, despre despăgubirile de 900 de milioane de euro, solicitate de Avia Invest© noi.md

APP, despre despăgubirile de 900 de milioane de euro, solicitate de Avia Invest

, 7 știri, 8 vizualizări

Într-un comunicat de presă APP cataloghează această plîngere de a influența autoritățile de la Chișinău „pentru a exploata în continuare Aeroportul Internațional Chișinău, chiar și neexecutînd obligațiile esențiale ale contractului”.

„Suma de 900 mln EUR, solicitată de SRL Avia Invest Este nejustificată, atît timp cît investițiile totale, pe întreaga durată a contractului de concesiune care urmau a fi efectuate de către SRL Avia Invest potrivit contractului constituiau doar 244 mln. EUR, iar, această sumă este artificial invocată pentru a sustrage atenția de la neexecutarea obligațiilor contractuale de către SRL Avia Invest, transmite unimedia.info.

Instituirea taxei aeroportuare în mărime de 50% asupra tarifului de 9 EUR percepută de SRL Avia Invest per pasager, nu afectează activitatea și investițiile SRL Avia Invest, or potrivit contractului SRL Avia Invest urma să efectueze lucrările/investițiile din surse proprii și nu din sursele acumulate din perceperea tarifului de 9 euro per pasager”, se arată în comunicat.