Atacuri cu drone în Rusia, inclusiv în apropiere de Moscova și de o centrală nucleară2Foto© moldova.europalibera.org

Atacuri cu drone în Rusia, inclusiv în apropiere de Moscova și de o centrală nucleară

, 4 știri, 9 vizualizări

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, afirmă că sistemele rusești de apărare aeriană au doborât o dronă care, susține el, se apropia de oraș. Drona a fost doborâtă în apropiere de Liuberți, la sud-est de Moscova, a scris Sobianin pe canalul său Telegram.

Potrivit agenției de știri de stat TASS, zborurile au fost suspendate pentru scurt timp pe cele trei mari aeroporturi din Moscova, Șeremetievo, Domodedovo și Vnukovo. În ultimele zile au avut loc întreruperi repetate ale decolărilor și aterizărilor pe aeroporturile din Moscova din cauza riscurilor pe care le prezintă dronele.

În altă parte, un atac cu drone a fost raportat la Kurceatov în regiunea Kursk unde se află o centrală nucleară, spune guvernatorul regional Roman Starovoit. Serviciile de urgență evaluează pagubele suferite de o clădire administrativă și una rezidențială în urma atacului, scrie guvernatorul pe aplicația de mesagerie Telegram. Starovoit nu a pomenit nimic despre posibilele pagube la centrala nucleară din Kursk și nici nu a dat detalii despre clădirile vizate.