Biroul politici de reintegrare respinge declaratiile propagandistice venite de la Tiraspol4Foto© realitatea.md

Biroul politici de reintegrare respinge declaratiile propagandistice venite de la Tiraspol

, 6 știri, 5 vizualizări

Guvernul Republicii Moldova, Biroul politici de reintegrare resping declarațiile propagandistice venite de la Tiraspol. Ținem să dubliniem că regiunea transnistreană beneficiază de pe urma politicilor de pace, securitate și integrare economică cu Uniunea Europeană, avantajoase pentru toți cetățenii, pe care le promovează Chișinăul”, a menționat Oleg Serebrean.

Al șaptelea „congres al deputaților de toate nivelurile” s-a desfășurat astăzi, 28 februarie, la Tiraspol. Potrivit presei din regiune, evenimentul a întrunit 620 de delegați din cei 632 de aleși din stânga Nistrului. Cei mai mulți au fost din diverse localități - 381 de delegați. Participanții nu au solicitat „alipirea Transnistriei la Rusia”, cum s-a vehiculat anterior, dar au votat o rezoluție prin care cer Federației Ruse și misiunilor internaționale, inclusiv Uniunii Europene, „să apere regiunea transnistreană, în contextul presiunii tot mai mari din partea Republicii Moldova”.

Tiraspolul a negat că va cere „alipirea regiunii transnistrene la Federația Rusă”, la evenimentul de astăzi, 28 februarie. Declarațiile au fost făcute de vicepreședinta așa-numitului Consiliului Suprem din stânga Nistrului, Galina Antiufeeva, citată de presa locală.