Boxeri turci testați pozitiv cu Covid-197Foto© jurnal.md

Boxeri turci testați pozitiv cu Covid-19

, 18 știri, o vizualizare

“Atunci cînd toată lumea lua măsuri extreme pentru a face față pandemiei, sînt surprins că taskforce-ul CIO și guvernul britanic au permis ca turneul să înceapă, deși mulți dintre noi eram îngrijorați și aproape toate celelalte sporturi erau suspendate. A fost o dovadă de iresponsabilitate. Drept urmare, din nefericire trei din echipa noastră au fost testați pozitiv”, a afirmat Gozgec.

El a precizat că va trimite la CIO o scrisoare pentru a se plînge de situație, menționînd că nu au existat suficiente măsuri de precauție din punct de vedere medical la locul e desfășurare a competiției și la hotel. “Din nefericire, doi dintre sportivii noștri și antrenorul Turciei au fost testați pozitiv cu Covid-19 după ce au revenit în Turcia. Ei sînt tratați acum și din fericire sînt în stare bună. Este un rezultat dezastruos al iresponsabilității taskforce-ului CIO”, a adăugat oficialul turc.

La turneul de la Londra au participat aproximativ 350 de boxeri din 40 de țări. Printre concurenți s-au numărat și cîțiva moldoveni. Competiția a fost suspendată după trei zile.