Chiril Gaburici | Vrem cu Autostrada Unirii să trecem Prutul

Chiril Gaburici | Vrem cu Autostrada Unirii să trecem Prutul6Foto© deschide.md

Chiril Gaburici | Vrem cu Autostrada Unirii să trecem Prutul

, 16 știri, 3 vizualizări

Autoritățile de la Chișinău intenționează „să treacă Prutul„ cu autostrada Unirii (Târgu Mureș-Iași-Ungheni) pe care vor să o aducă până la Chișinău, în acest sens urmând să fie construit, într-un proiect-cheie cu România, un pod la Ungheni. Declarația aparține ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

În cadrul unui interviu pentru AGERPRES, Chiril Gaburici a vorbit despre proiectele bilaterale stabilite în ședința comună a Guvernelor din România și R. Moldova, care a avut loc săptămâna trecută la București.

„Sunt câteva proiecte mari, grandioase le-aș numi eu, în care noi vedem cooperarea și implicarea ambelor state, atât Moldova, cât și România. În primul rând, vorbim despre calea ferată a Moldovei și ecartamentul european care lipsește în R. Moldova și noi am inițiat un proiect care ar uni R. Moldova cu România sau cu Europa. Deci, construcția unui ecartament ar fi unul dintre proiecte”, a precizat Gaburici.

Oamenii din Moldova, ca și cei din Transilvania și Republica Moldova așteaptă să circule spre Europa pe această autostradă, care să le facă viața mai bună. Acest proiect are o importanță strategică deosebită, contribuind în mod ferm la demersurile de integrare europeană a Republicii Moldova
Klaus Iohannis,
Legea privind construcția Autostrăzii UNIRII, Târgu Mureș…
Două zile ne mai despart de marea sărbătoare a românilor, împlinierea unui secol de când națiunea noastră s-a unit. Acest proiect reprezintă un drum de mare viteză care să traverseze Carpații și să lege două provincii istorice – Moldova și Transilvania. Am promulgat această lege în cadrul unei ceremonii publice, în Sala Unirii, tocmai pentru a transmite un mesaj cât se poate de clar. Guvernanții au obligația de a face unirea reală. Vă mulțumesc pentru că ați acceptat invitatația mea și pentru…
Klaus Iohannis,
Iohannis a promulgat legea pentru autostrada Moldovei:…