Colectivul Spitalului de Dermatologie anunță grevă4Foto© politik.md

Colectivul Spitalului de Dermatologie anunță grevă

, 5 știri, 13 vizualizări

Intr-o petitie publicata pe pagina spitalului Dermatologie si Maladii Comunicabile este mentionat ca angajatii sunt dezamagiti si nemultumiti de hotararea guvernului privind fuzionarea institutiei cu spitalul de boli infectioase Toma Ciorba. In text este specificat ca despre aceasta initiativa institutia a aflat din presa. Totodata, angajatii scriu in document ca isi exprima dezacordul fata de aceasta initiativa.

Declaratia comuna a angajatilor spitalului Dermatologie: „Noi, angajatii institutiei Spitalului Dermatologie si Maladii Comunicabile, suntem profund dezamagiti si nemultumiti in vederea proiectului Hotararii de Guvern, privind fuzionarea celor doua institutii, respectiv, institutia in care activam, si spitalul de Boli Infectioase "Toma Ciorba".

Prin aceasta scrisoare, dorim sa ne exprimam dezacordul fata de aceasta initiativa."

Au fost enumerate si cateva motive care au stat la baza semnarii acestei petitii. Si anume, angajatii scriu in document ca fuzionarea va duce la limitarea resurselor, perturbarea tratamentului pacientilor si crearea unui disconfort acestora, dar si pierderea identitatii institutiei. Am incercat sa vorbim cu administratia spitalului, insa ni s-a spus ca responsabilii vor reveni mai tarziu.