Comisia Europeană ar urma să ofere Republicii Moldova un grant de 60 de milioane de euro pentru gestionarea crizei din sectorul energetic8Foto© tv8.md

Comisia Europeană ar urma să ofere Republicii Moldova un grant de 60 de milioane de euro pentru gestionarea crizei din sectorul energetic

, 12 știri, 5 vizualizări

Comisia Europeană va oferi Republicii Moldova un grant de 60 de milioane de euro pentru gestionarea crizei din sectorul energetic, ajutor anunțat de către oficialii de la Bruxelles după ce „Gazprom” a majorat, în octombrie curent, prețul gazelor naturale livrate R. Moldova.

Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană a avizat astăzi pozitiv inițierea negocierilor și semnarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind „Contractul de consolidare a statului și rezilienței pentru Republica Moldova”.

Banii vor fi oferiți sub formă de asistență nerambursabilă în cadrul Instrumentului de vecinătate, cooperare pentru dezvoltare și cooperare internațională – Europa Globală.