Conducta Iași-Chișinău a fost conectată la sistemul de transport a gazelor naturale din Moldova3Foto© deschide.md

Conducta Iași-Chișinău a fost conectată la sistemul de transport a gazelor naturale din Moldova

, 6 știri, 10 vizualizări

Republica Moldova nu va mai fi dependentă de gazul rusesc, promite directorul "Moldovatransgaz", Iurie Dolghier. Declarația a fost făcută astăzi, cu ocazia racordării rețelei existente la gazoductul Iași - Ungheni - Chișinău. Sistemul va aproviziona localitățile din nordul și centrul Republicii Moldova, dar și unele din stânga Nistrului. Când va ajunge gazul din România în casele oamenilor, nu se cunoaște deocamdată, scrie jurnaltv.md.

Lucrările au avut loc în preajma comunei Tohatin. După câteva ore de muncă, gazoductul Iași - Ungheni - Chișinău a fost conectat la rețeaua de transport de gaze a Societății "Moldovatransgaz".

IGOR BAIDAUZ, inginer - șef al "Moldovatransgaz": "Asistăm la momentul istoric a sistemelor Vestransgaz, gazoductul Ungheni - Chișinău și Moldovatransgaz, gazoductul Chișinău - Râbnița... Aceasta înseamnă că va fi posibilă asigurarea gazului natural atât din partea României, cât și din partea surselor existente, din partea Ucrainei și accesul tuturor utilizatorilor de rețea la sistemele de transport."