Decizie de ultimă oră a Comisiei Electorale Centrale cu privire la Partidul „Șor”4Foto© zdg.md

Decizie de ultimă oră a Comisiei Electorale Centrale cu privire la Partidul „Șor”

, 11 știri, 11 vizualizări

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aplicat repetat sancțiunea sub formă de avertisment concurentului electoral Partidul Politic „Șor” pentru folosirea repetată a fondurilor materiale nedeclarate în mărime de minim 21 665,01 lei, informează CURENTUL cu referire la un comunicat de presă.

Decizia a venit în contextul examinării informațiilor ce țin de executarea hotărârii CEC privire la supravegherea veniturilor și cheltuielilor concurenților electorali în campania electorală aferentă turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar din 5 decembrie 2021, pentru perioada 27 noiembrie – 3 decembrie 2021.

„În acest fel, organizând un eveniment electoral pe data de 3 decembrie 2021, s-a constatat că, concurentul electoral Partidul Politic „Șor” n-a reflectat sub nicio formă prețul serviciilor de prestație artistică a artiștilor/formațiilor artistice care au evoluat. Totodată, Inspectoratul de Poliție Bălți a sesizat organele electorale că, la acest protest, organizat în adiacentul Judecătoriei mun. Bălți, un grup de simpatizanți ai partidului repartizau pungi cu produse alimentare protestatarilor”, se spune în comunicatul CEC.