Declarația lui Victor Ponta: Soarta Republicii Moldova trebuie decisă prin vot liber© prime.md

Declarația lui Victor Ponta: Soarta Republicii Moldova trebuie decisă prin vot liber

, 4 știri, 7 vizualizări

România trebuie să acționeze imediat și trebuie să ceară imperativ un singur lucru: soarta și drumul în viitor al Republicii Moldova să fie decis de către cetățenii săi prin vot liber - nu de jocurile ascunse ale marilor puteri sau de politicieni locali ambițioși și egoiști! Este mesajul transmis de fostul premier român Victor Ponta, care pledează pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate în țara noastră.

Într-o postare pe Facebook, actualul lider al partidului Pro România, care a intrat în Parlamentul European, a scris că cine duce Republica Moldova pe drumul proeuropean trebuie ajutat, iar cine o duce înapoi spre Rusia și spre Est nu poate fi aliatul României.

Deși este foarte târziu, România trebuie să intervină de partea cetățenilor Moldovei: președintele țării, Guvernul, ministrul de Externe trebuie să acționeze azi în interesul românilor de pe cele două maluri ale Prutului, a menționat Victor Ponta. Oficialul a mai adăugat că, dincolo de legăturile istorice de sânge, de tragedia despărțirii forțate din 1940, de miile de legături culturale, sociale, economice - România are o datorie față de soarta Moldovei.