Declarație fără precedent a Mitropoliei Basarabiei© noi.md

Declarație fără precedent a Mitropoliei Basarabiei

, 4 știri, 10 vizualizări

„Structura locala din Republica Moldova a Patriarhiei Moscovei, intitulata pompos si abuziv drept “Mitropolia Chisinaului si a Intregii Moldove” sau ”Biserica Ortodoxa din Moldova”, este o structura necanonica, subordonata centrului de putere de la Moscova, fiind infiltrata de reprezentanti ai serviciilor secrete ale Federatiei Ruse”, se arata in comunicatul Mitropoliei Basarabiei, care acuza Mitropolia Moldovei de complicitate cu regimul neconstitutional de la Tiraspol.

„Este marcata la varf de fenomenele degradante ale coruptiei, abuzului de putere si imoralitatii. Principalul criteriu de promovare in structura necanonica este antieuropenismul si antiromanismul, alimentate de structurile de propaganda rusesti“, au mai scris reprezentantii Mitropoliei Basarabiei. Am incercat sa obtinem o reactie la aceste acuzatii de la Mitropolia Moldovei, insa responsabilii de acolo ne-au spus ca se vor documenta si ulterior vor reveni cu un raspuns.

Scandalul dintre cele doua Mitropolii a inceput saptamana trecuta. Mitropolia Moldovei a emis un decret prin care un preot din Ialoveni a fost oprit din a oficia slujbe, dupa ce a parasit Mitropolia Moldovei si a trecut in jurisdictia Mitropoliei Basarabiei, care a spus ca masurile ce-l vizeaza pe preot sunt nule, iar acesta poate oficia in continuare slujbe.