Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control cere retragerea posturilor ilegale din Zona de Securitate2Foto© agora.md

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control cere retragerea posturilor ilegale din Zona de Securitate

, 4 știri, 28 vizualizări

Delegația R. Moldova și-a reiterat solicitările privind retragerea necondiționată a posturilor ilegale din Zona de Securitate, în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control (CUC) din 22 septembrie 2022, anunță Biroul politici de reintegrare. Delegația R. Moldova a reiterat că „posturile instalate abuziv de către structurile de forță transnistrene” împiedică libera circulație și periclitează situația în Zona de Securitate.

Dezbaterile ce au urmat în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control (CUC) din 22 septembrie 2022, potrivit reprezentanților Biroului politici de reintegrare, „nu au adus părțile spre consens, fiind luată o pauză pentru consultări suplimentare”.

Pe 15 septembrie, în cadrul ședinței CUC a fost abordat subiectul privind reținerea locuitorului satului Pârâta, Gurie Popa, la postul de menținere a păcii nr. 9-dreapta (podul peste Nistru din preajma orașului Vadul lui Vodă). Atunci, delegația R. Moldova declara că sunt inadmisibile asemenea situații tensionante pentru cetățeni la obiectivele gestionate de Forțele Mixte de Menținere a Păcii.