Demers în sprijinul Academiei de Administrare Publică. Trei foști președinți de stat au semnat o scrisoare în adresa Maiei Sandu2Foto© canal3.md

Demers în sprijinul Academiei de Administrare Publică. Trei foști președinți de stat au semnat o scrisoare în adresa Maiei Sandu

, 4 știri, 11 vizualizări

Trei foști președinți ai Republicii Moldova i-au adresat șefului statului, Maia Sandu, o scrisoare prin care își exprimă dezacordul în legătură cu reforma propusă de Ministerul Educației privind reorganizarea prin absorbție a mai multor instituții de învățământ superior din țară. Demersul este semnat de Nicolae Timofti, Petru Lucinschi și Mircea Snegur.

Informația a fost confirmată pentru Publika TV de fostul președinte al țării Petru Lucinschi.

Prin această scrisoare, semnată de Mircea Snegur, primul președinte al Moldovei, Petru Lucinschi (președintele al țării în perioada 1997-2001) și Nicolae Timofti (președintele în perioada 1997-2001), îndeamnă Președinția să intervină și să supună unei revizuiri intenția Ministerului Educației de a lichida Academia de Administrare Publică.

"Ne exprimăm susținerea, dar totodată, îngrijorarea privind demararea celui mai important proces de modernizare a universităților și a sistemului de cercetare din Moldova din ultimii ani. Reformarea oricărui sistem presupune analiză, consultare și un înalt grad de responsabilitate pentru impact. Instituția Prezidențială este cea care, timp de 10 ani, a deținut calitatea de Fondator al acestei instituții, astfel că din prima sursă cunoaște capacitatea, potențialul Academiei.”, se arată în textul scrisorii.