Directoarea gimnaziului din Hiliuți, unde a fost inaugurat un veceu prin taierea panglicii roșii, a fost sancționata1Video© publika.md

Directoarea gimnaziului din Hiliuți, unde a fost inaugurat un veceu prin taierea panglicii roșii, a fost sancționata

, 5 știri, 20 vizualizări

Directorul gimnaziului din satul Hiliuți, raionul Rîșcani, Ana Matei, unde săptămâna trecută a fost inaugurat un veceu în prezența președintelui raionului, primarului localității și a deputatului socialist Vladimir Mizdrenco, ales în Circumscripția electorală uninominală nr. 4, Rîșcani, a fost sancționată pentru încălcarea deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică. Despre aceasta a anunțat directorul interimar al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Vasile Guștiuc.

Astfel, potrivit lui Guștiuc, în perioada 16-22 septembrie, speciliștii ANSP cu drept de control au efectuat 101 verificări inopinate la diverse obiective ale economiei naționale care sunt pasibile controlului de stat în domeniul sănătății publice.

În urma verificărilor efectuate la aceste obiective, în 21 de cazuri au fost stabilite „diverse abateri de la normele prestabilite și aprobate de către Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică”, a precizat șeful interimar al ANSP. Au fost atestate abateri în cadrul a 5 instituții de învățământ; 8 obiective de comerț; 7 obiective de producție și o frizerie.