Doi conaționali, tată și fiu, sunt cercetați pentru că au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare care ar fi false6Foto© publika.md

Doi conaționali, tată și fiu, sunt cercetați pentru că au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare care ar fi false

, 6 știri, 11 vizualizări

Doi conaționali, tată și fiu, sunt cercetați pentru că au prezentat la punctul de trecere a frontierei Sculeni certificate de vaccinare cu semne rezonabile de falsificare, anunță Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Pe 14 octombrie, pe sensul de intrare în R. Moldova s-a apropiat un tată de 52 și fiul acestuia de 25 de ani, domiciliați în raionul Rîșcani. Cei doi se întorceau din Franța și pentru a nu fi plasați în regim de autoizolare au prezentat la controlul de frontieră certificate de vaccinare ce confirmau schema completă de imunizare împotriva COVID-19. Actele aveau însemnele autorității medicale din localitatea de domiciliu.

Pe numele celor doi conaționali au fost întocmite procese verbale de constatare a incidentelor. În continuare se desfășoară cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și atragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate, susțin reprezentanții IGPF.