Efectele pozitive ale pandemiei: Comerțul on-line a crescut cu 30 la sută în Republica Moldova7Foto© publika.md

Efectele pozitive ale pandemiei: Comerțul on-line a crescut cu 30 la sută în Republica Moldova

, 7 știri, 2 vizualizări

Țara noastră a atins apogeul crizei provocate de COVID-19 și va trece la scenariul patru al luptei cu pandemia, ceea ce înseamnă că s-a depășit peste o mie de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

„Până în data de 28 aprilie relaxări și scoaterea restricțiilor nu va fi, iar mai departe – în funcție de evoluția situației cu pandemie. Ceva suplimetar să scoatem din restricții este periculos. Foarte mult depinde de fiecare dintre dumneavoastră. În următoarele zile noi cu toții vom da testul nostru ca națiune.”

În gestionarea crizei sunt implicate 27 de spitale și instituții medicale. Potrivit lui Dodon, dacă va fi necesar, autoritățile sunt gata să deschidă centre de triere suplimentare, în afara de cel de la Moldexpo. În total, țara noastră dispune de peste 14 mii de medici. Șeful statului a mai spus că Moldova are suficiente resurse alimentare și stocuri de medicamente pentru a face față situației provocate de COVID-19. Totodată, Moldova urmează să primească trei tone de ajutor umanitar din China și din Turcia. Este vorba de măști, viziere și costume de protecție.