Energocom, scutită de obligația de a garanta rambursarea împrumutului la realizarea proiectului de consolidare a securității energetice3Foto© agora.md

Energocom, scutită de obligația de a garanta rambursarea împrumutului la realizarea proiectului de consolidare a securității energetice

, 6 știri, o vizualizare

Societatea pe Acțiuni „Energocom” a fost scutită de obligația de a garanta rambursarea împrumutului pentru realizarea proiectului „Securitatea furnizării gazelor naturale”. De asemenea, compania va beneficia de facilități fiscale și vamale la importul și livrările de mărfuri destinate implementării proiectului. Un proiect în acest sens a fost votat de Parlament în lectură finală.

Proiectul „Securitatea furnizării gazelor naturale”, în valoare de 300 de milioane de euro, se realizează în baza Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Semnarea contractului de recreditare dintre Ministerul Finanțelor și SA „Energocom” este o precondiție înaintată de BERD pentru intrarea în vigoare a acordului.

Întreprinderea nu deține active suficiente pentru acoperirea contravalorii sumei care face obiectul contractului, astfel, la încheierea acestui contract, compania urmează să garanteze rambursarea lui prin semnarea unui contract de gaj.